Dimecres que ve, 28 de novembre, l’Escola Meme de Benimaclet acull a partir de les 19 hores les projeccions d’una nova edició del Rec a Manta, la convocatòria anual d’arxius de vídeo domèstics de l’Horta de València que, per tercer any consecutiu, organitza el col·lectiu
Artxiviu de l’Horta.

Es presentaran arxius de vídeos casolans que, com a xicotets retalls de vida, i des d’una visió interna i pròpia dels seus habitants, contribueixen a aquest projecte col·lectiu que tracta de salvaguardar la memòria oral de l’Horta. En general, són vídeos curts en els quals una persona entrevista a una altra major, amb la qual té alguna vinculació familiar o afectiva.

A més, l’esdeveniment servirà per a presentar el treball de Ramón: en el seu compte personal en Instagram, ‘vintage_raffa’, recupera i comparteix la figura del seu iaio Rafael Fuertes Cruces, artista polifacètic de la primera meitat del segle XX, nascut a Alfafar. Un exemple modèlic de treball de recuperació de la memoria personal aplicat a les xarxes socials des de l’amateurisme.