Arxius domèstics

Els arxius domèstics són audiovisuals realitzats pels propis veïns de l’Horta utilitzant càmeres i dispositius d’ús quotidià o no professional. La recopilació, la realització i la publicació d’aquests treballs respon a un procés obert que alimenta nous estrats de coneixement i transformació d’allò que ja existeix.

Aquest apartat, que inclou també velles pel·lícules casolanes, anirà ampliant-se mitjançant convocatòries puntuals i el contacte directe que genera la pròpia pàgina web. En aquest punt, Artxiviu proposa trobades, activitats i tallers audiovisuals —en col·laboració amb ajuntaments, cases de cultura, escoles i instituts, associacions, etc.— dirigits a generar aquest tipus de vídeos domèstics. Principalment, es tracta d’animar els veïns, sobretot els joves, a fer servir el mitjà audiovisual per a registrar la memòria i la realitat dels seus majors.

Rec a Manta 2016

La primera edició de Rec a Manta animava a la gent de l’Horta, principalment els joves, a entrevistar i enregistrar en vídeo els seus majors. Una iniciativa que tracta de fomentar l’ús del mitjà audiovisual com a eina al servei de la participació de tots en el rescat i la conservació del nostre patrimoni comú.

Rec a Manta 2017

El 29 de novembre de 2017, l’Escola Meme de Benimaclet va acollir les projeccions d’una nova edició del ‘Rec a manta’, la convocatòria anual d’arxius de vídeo domèstics de l’Horta de València que, per segon any consecutiu, organitzava el col·lectiu Artxiviu de l’Horta.